روش تهیه آش دندونی خوش مزه


آش دندونی یکی از آش های اصیل ایرانی است که برای یک مناسبت خاص درست می شود. این آش را زمانی درست می کنند که کودک در حال رشد، می خواهد اولین دندان خود را در بیاورد.

فلسفه این آش هم در فرهنگ محلی این است که سختی این حبوبات که در آش از ان ها استفاده می شود، را با پختن آسان کنند و به همین صورت دندان دراوردن برای کودک به مثل نرم شدن حبوبات در آش ساده تر شود.

در ادامه ی این مطلب از مجله آشپزی شادیما طرز تهیه این آش را به شما آموزش داده ایم.

مواد مورد نیاز برای تهیه آش دندونی برای 4 نفر

نخود ½ لیوان
گندم ²⁄³ لیوان
لوبیا چیتی ¹⁄³ لیوان
لوبیا قرمز ¹⁄³ لیوان
عدس ½ لیوان
پیاز خورد شده ½ لیوان
استاک گوشت 6 لیوان
گردوی پودر شده 50 گرم
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
دارچین ½ قاشق چایخوری
تخم گشنیز 1 قاشق چایخوری
روغن به میزان لازم
نمک و فلفل سیاه به مقدار دلخواه

طرز تهیه آش دندونی به روش اصیل

 

در گذشته این آش را با ادویه های مختلف درست می کردند اما با توجه به توصیه پزشک ها نباید به کودک زیر یکسال ادویه و نمک و شکر داد. در ادامه ما طرز تهیه اصیل آن را به شما اموزش داده ایم اما توجه کنید که خیلی در ادویه های آن زیاده روی نکنید.


مرحله اول (خیساندن حبوبات):

حبوبات را در ظرف های جدا به مدت 24 ساعت بخیسانید و در این مدت 2 الی 3 بار آب ان را عوض کنید.


مرحله دوم (پختن حبوبات):

حبوبات را در ظرف های جدا روی شعله قرار دهید و اجازه دهید تا بپزند. حبوبات را به این علت باید جداگانه پخت، زیرا که هر کدام زنا خاصی برای پختن دارند. پس از اینکه پخت لوبیا ها تمام شد، ان ها را از صافی عبور دهید و کنار بگذارید.


مرحله سوم (تفت پیاز و ادویه):

مقداری روغن داخل قابلمه روی حرارت بریزید و سپس پیازهای خرد شده را پس از داغ شدن داخل آن بریزید. تا زمانی که پیاز طلایی شود آن را تفت دهید. سپس زردچوبه، پودر تخم گشیز و دارچین را اضافه کنید و کمی تفت دهید.


مرحله چهارم (اضافه کردن مواد به قابلمه):

لوبیاها و عدس پخته شده را به پیاز اضافه کنید و سپس گندم پخته را هم اضافه کنید. سپس عضاره گوشت را به آن اضافه کنید. (در خیلی از طرز تهیه های قدیمی از آب معمولی استفاده می شود.)

نمک اضافه کنید و اجازه دهید تا آش به جوش بیاید.


مرحله پنجم (اضافه کردن گردو):

زمانی که آش به جوش آمد، گردوهای آسیاب شده را اضافه کنید و سپس در قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا آش جا بیفتد. پس از 45 دقیقه اماده است و می توانید آن را نوش جان کنید.

https://shadima.com/cooking/ashe-dandoni-recipe

 

  انتشار : ۱۸ بهمن ۱۴۰۱               تعداد بازدید : 69

...

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما